Competition

Ieder jaar worden er door de federatie, of door zijn clubs en individuele leden, een aantal competities georganiseerd.

Bij parapente- en delta-wedstrijden leggen de piloten, elk voorzien van een gps-toestel, een parkoers af in de snelst mogelijke tijd. Om dit parkoers af te leggen, zullen zij hun kennis en vliegkunsten moeten gebruiken om de thermische stijgwinden optimaal te benutten. Afhankelijk van de weerscondities en de deelnemers worden er bij wedstrijden in het vlakland afstanden gemaakt van omstreeks 50 km (in vogelvlucht) en in de bergen vaak rond de 100 km.

Na afloop van de wedstrijd worden alle GPS-toestellen door de wedstrijdcommissie uitgelezen en kan er een rangschikking pervliegtijd en behaalde afstand worden opgesteld. Naast onze eigen nationale competities nemen Belgische piloten ook deel aan de internationale competities zoals het Europese kampioenschap en het wereldkampioenschap.

BK Parapente overlandvliegen

Ieder jaar wordt er een Belgisch kampioenschap parapente georganiseerd in de bergen en dus in het buitenland. Dit één week durende kampioenschap wordt vaak gehouden in samenwerking met buitenlandse federaties.

BK Delta overlandvliegen

Het Belgisch kampioenschap delta wordt steeds gehouden in het buitenland, in een bergstreek. Deze wedstrijd duurt een week en vaak met de deelname van internationale piloten.

FAI

U kan onderstaande links volgen om meer informatie te bekomen over de klassementen en andere competities.